loader

Accountancy

Het beroep van de accountant is er in de afgelopen jaren niet makkelijker op geworden. Grote boekhoudschandalen (waar MKB-ers en kleine accountantskantoren overigens niets mee te maken hebben gehad) hebben ertoe geleid dat een enorme berg aan regelgeving en formaliteiten over ons is uitgestort. En wie hebben daar het meeste last van? U raadt het al, juist die ondernemers in het MKB. Veel accountants zien door de regels ‘het bos’ (lees: uw onderneming) niet meer. De menselijke maat is ver te zoeken in de wijze waarop regelgeving soms wordt uitgelegd.

Er zijn bedrijven die daarom hun vlucht nemen tot administratiekantoren of “de boekhouder op de hoek” omdat ze hun accountant niet meer zien als hun vertrouwd adviseur maar vooral als een controleur waar de term ‘vertrouwen’ weinig waarde meer heeft.

Wij geloven dat een accountant zeker nog van meerwaarde kan zijn maar dan moet die accountant wel gevoel hebben voor de ondernemer en zijn onderneming. Niet blind staren op cijfers en regels (de regels zijn geen doel op zich!) maar samen met u als ondernemer zorgen dat de financiële situatie van uw onderneming volledig helder en inzichtelijk is. Dit zorgt dat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen en de juiste koers kunt varen met uw onderneming.

Alléén de regels ‘kennen‘ leidt tot inefficiëntie en schijnzekerheid … de regels ‘snappen’ zorgt ervoor dat wij (samen met u !) voortvarend tot de juiste inzichten komen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn een allround accountantskantoor gericht op het Midden en Kleinbedrijf. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende werkzaamheden die wij voor onze klanten verrichten.

  • Samenstellen jaarrekening;
  • Opstellen tussentijdse rapportages;
  • Opstellen prognoses en begrotingen;
  • Opstellen liquiditeit- en investeringsbegroting;
  • Opstellen financiële risicoanalyses.

Dit is echter slechts een selectie van onze dienstverlening. Onze accountants ondersteunen u namelijk bij al uw accountancywerkzaamheden. Zij kennen uw markt als geen ander en weten welke wet- en regelgeving op uw bedrijf van toepassing is. Hierdoor beschikt u ten allen tijde over actuele en betrouwbare gegevens waarop strategische keuzes gemaakt kunnen worden. U ziet ons niet als account, maar als een sparringpartner die graag kritisch kijkt naar uw bedrijfsvoering!